Sejul Nerve

Een andere kijk op de werkelijkheid.

Het leven kan groots en meeslepend zijn. De moeilijkste en mooiste kanten van ons bestaan zijn soms ongrijpbaar. We drukken ons uit met een lach en een traan, maar daartussen bevindt zich nog zoveel meer. Gevoelens en zienswijzen zonder naam. Een andere dimensie van ons leven. Een dimensie waar we met science fiction een beetje grip op krijgen.

Sejul Nerve is het resultaat van een voortdurende science fiction exploratie. Bekende titels van grote schrijvers bieden hem een nieuw perspectief op onze eigen werkelijkheid. Zoals alleen Orwell kan vatten wat indoctrinatie is, Bradbury de definitie van censuur heeft uitgevonden en Huxley de duistere kant van een utopie weet te schetsen. Zo vormen de grote sci-fi titels een encyclopedie om de nuance in ons leven te kunnen zien.

Sejul Nerve draagt bij aan deze collectieve encyclopedie, door zijn kijk op de wereld te vatten in zijn eigen werk. Hij laat zich hierbij inspireren door de grote sci-fi titels, maar ook zijn eigen kijk op deze verborgen dimensie. Zijn fascinatie ligt vooral bij de onderbewuste invloed van onze omgeving op ons psychische functioneren.

Zijn debuutroman Uit het ritme verschijnt op 28 Oktober 2021. Deze sci-fi titel speelt zich enkele jaren later af, in een wereld waar mensenlevens worden beheerst door sociale applicaties. Het hoofdpersonage Julius raakt door zo’n applicatie van zijn voorbestemde levenspad. Pas vanuit de goot ziet hij het kwaad dat deze zogenaamd onschuldige applicatie aanricht.

Sejul Nerve (pen-naam) is een psychische entiteit in het leven geroepen voor sci-fi exploratie. Hij heeft een stem maar geen gezicht. Hij neemt je mee langs de uiterste grenzen van zijn voorstellingsvermogen, en biedt je mogelijk een nieuw perspectief op onze eigen realiteit.

%d bloggers liken dit: