Uit het ritme

Bestel het ebook via de bekende platformen!

Apple IBooks QR code

QR code Google Playstore logo Kobo QR code

Amazon Kindle QR code logo

Scan of klik op de QR-code voor het bestellen van het ebook

Synopsis
Julius is verpest door de gemakken van het moderne bestaan. Hoe meer hij zich verliest in de luxe van technologie, hoe minder hij het gewone leven kan waarderen. Zijn technologische afhankelijkheid maakt hem met de dag simpeler, egocentrischer en verwaander.

Zijn vriendin Emma is zijn tegenpool. Zij staat met beide benen op de grond. Ze weerhoudt zich liever van technologische afhankelijkheid en is zijn enige brug naar de realiteit. Ze is vrolijk, optimistisch en een hulpverlener in hart en nieren.

Julius verliest zich in Auris, de nieuwste technologische sensatie. Deze applicatie brengt je met een druk op de knop naar een spetterend en betekenisvol leven. Hij heeft steeds meer experiences van Auris nodig om zijn dagelijkse sleur te kunnen bezweren. Langzaam wordt hem echter duidelijk dat overmatig gebruik van Auris een schaduwzijde kent: mindshifting. Helaas is het dan al te laat.

Mindshifting is een toestand van verwarring, vergelijkbaar met PTSS en delier. Het is een psychische ontwrichting die bij sommige gebruikers optreedt wanneer zij door een overmaat aan extase buiten hun vertrouwde levenspad raken. In een staat van mindshifting verliest hij zijn realiteitsbesef en daarmee ook Emma, alsof zij nooit bestaan heeft.

Haar verdwijning houdt hem een spiegel voor. Hij erkent zijn technologische afhankelijkheid en leert hoe goed het gewone leven eigenlijk was. Door in haar voetsporen te treden, leert hij het leven weer te waarderen. Langzaam worden de herinneringen aan haar scherper en komt hij weer op haar pad. Maar is hij nog op tijd?

Check de Out of pace Spotify-soundtrack playlist

%d bloggers liken dit: